Beszámoló a jászalsószentgyörgyi hittanosok táboráról

Köszönjük…

Idén is köszönjük az egyháznak, aki biztosította számunkra a szállást a Stella Katolikus Üdülőben, hogy elmehettünk augusztus 6-9-ig Mátraszentimre - Bagolyirtásra. Az Emberi Erőforrás Minisztériuma által meghirdetett EFOP - 1.3.5-16 „Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével” című pályázaton táboroztatási lehetőséget nyert, amely 26 társamnak és nekem adott lehetőséget, hogy hittantáborban vegyünk részt.

A tavalyi élménybeszámolók hallatán nagyon vártuk már ezt a kirándulást. A szállásunkra való megérkezésünk után Judit néni egy rövid „szoktassuk alföldi lábainkat a lejtőkhöz” című túrára vitt bennünket. Rövid 4 km-es túrát tettünk a gyönyörű Mátrában.

A másnapra tervezett 10 km-es túránkat az éjszakai eső 6 km-re mosta össze. Így is nagyon élveztük, hiszen egy olyan nagy „család” kirándult, ahol kicsi (8 éves) és nagy (14 éves) együtt beszélgetett és nevetgélt. Szálláshelyünkre megérkezve pingpongoztunk, táncoltunk, labdáztunk és sokat beszélgettünk.

A következő nap volt nekünk, gyerekeknek a tábor csúcspontja. Elindultunk a kalandparkba, ahol legyőzve félelmeinket a lombkoronák között Tarzant utánozhattuk. Volt még bobozás, quadozás és sok-sok móka. A nap végére a kísérő pedagógusaink jobban elfáradtak, mint mi gyerekek. Nem is értjük, hogy „Vajon miért?!”

Soós Tamás, jászalsószentgyörgyi plébános atyával találkoztunk Gyöngyösön. Körbevezetett bennünket a Szent Bertalan – Templom Kincstárban, majd Gyöngyöspatán megmutatta a Jessze-fa oltárt. Ott meghallgattuk a templom történetét Utassy Vilmos plébános atyától.

Nagy örömünkre Szabó József Béla  atya is éppen a mi szállásunkon töltötte pihenését. Köszönjük neki a szentmiséket, az esti közös imákat, melyeket itt tartott nekünk a kápolnában. Szeretnénk jövőre is egy hasonlóan szuper ifjúsági táborba elmenni!

Kátai Hanna  4.b osztályos tanuló