Családi kulturális program Mezőnyárádon

 

"A Mezőnyárádi Római Katolikus Plébánia vendége volt Boross Teréz Ilona költőnő, fuvola tanár és két gyermeke, Kormos Balázs gitárművész és Kormos Bálint. Az irodalmi, zenés délután az EFOP-1.3.5-16-2016-00551 számú, „Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével a Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskolában” című pályázat keretében valósult meg.

 Az elhangzott komolyzenei művek közt volt közismert Bartók gyermekdallam, de kortárs zenemű is. Kormos Bálint általa megzenésített verseket szólaltatott meg, Boross Ilona megjelent köteteiből és nemrég született verseiből válogatott a család és hit tematikában.

A családi program külön érdekességét adta, hogy Boross Teréz tíz gyermekes édesanya, így befejezésül beszélgettünk vele gyermeknevelésről, párkapcsolatról, a hit szerepéről. Felnőtt gyermekeit a nagycsaládban való életről, annak vállalható mintájáról kérdeztük. Kaptunk valamit abból az egymásra figyelő, szeretetteljes közegből, amiben élnek, felnevelkedtek. A látásmódból, ami felülemelkedik a mindennapok problémáin, és valóban hirdeti, hogy a gyermek Isten ajándéka, áldás."

Szelei Katinka