Egri siker a „Harmatcsepp” tanulmányi versenyen

 

A 2016/17. tanévben is megrendezték a katolikus iskolák alsós diákjai között a „Harmatcsepp” elnevezésű tanulmányi versenyt. 2 – 4. évfolyamosok vehetnek részt a megmérettetésen matematika, hittan, nyelvtan és szövegértés kategóriában. A versenyzőknek kettő feladatlapot kell megoldaniuk, és visszaküldeniük. Akik ezeket a feladatokat szépen megoldják, a középdöntőbe kerülnek, ahol a feladatlapot tanári felügyelet mellett, szigorú szabályok betartásával kell megoldani. Ez a középdöntő. A három forduló összesített pontjainak alapján a szervezők minden évfolyamból, minden kategóriából, behívják az országos döntőbe a legjobb 10 diákot.

A "Harmatcsepp" országos  döntője május 27-én volt, Budapesten, a Patrona Hungariae Iskolában, 120 kisdiák részvételével. Nagy örömünkre a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda is képviselhette magát a döntőben. A 4. évfolyamosok közül, szövegértés kategóriában Cserháti Anna országos IV. helyezett, Valkó Viola országos VII. helyezett lett.

Szívből gratulálunk nekik, és nagy köszönet Szabóné Vitányi Andrea tanító néninek a felkészítésért! Köszönet iskolánk minden diákjának és pedagógusának, akik részt vettek és segítettek az idei „Harmatcsepp” országos tanulmányi vetélkedő lebonyolításában!

 

Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda