Egyházi gimnáziumokat fejlesztenek Miskolcon

Egyházi gimnáziumokat fejlesztenek Miskolcon

Másfél milliárd forint támogatást ad a kormány az Új Széchenyi Terv keretében a miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon és a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium fejlesztésére - jelentette be Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára hétfőn a borsodi megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón.

    Csöbör Katalin, Miskolc fideszes országgyűlési képviselője a Lévay gimnáziumban tartott tájékoztatón azt mondta: a két egyházi fenntartású gimnázium megújulásával az elmúlt húsz év legjelentősebb iskolafejlesztései kezdődnek meg hamarosan a megyeszékhelyen.
    Schanda Tamás európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár  emlékeztetett arra: a kormány 2015-ben döntött úgy, hogy 14,4 milliárd forint fejlesztési forrást ad egyházi köznevelési intézményeknek, és huszonhárom pályázatot támogattak ebből a pénzből.
    Épületek, tantermek, tornatermek, gépészeti berendezések újulhatnak meg, új közösségi terek, szaktantermek létesülnek - tette hozzá.

 

forrás: MTI