Elsőáldozás és bérmálás a sárospataki bazilikában

 

Egy hét eltéréssel két ünnep is zajlott a sárospataki bazilikában. Május 7-én, 36 fiatal kérte a bérmálás szentségének kiszolgáltatását a Sárospataki Római Katolikus Egyházközségben. Bakos Tamás káplán és a plébánia hitoktatói, áldozatos munkával és imádságaikkal kísérték a szentségre készülő fiatalokat az iskolai és plébániai hittanórákon keresztül, hogy áhítatos lélekkel várják a felnőtté válás szentségének vételét. Az ünnepi szentmisét és a bérmálás szentségének kiszolgáltatását Seregély István nyugalmazott egri érsek végezte, aki – mint elmondta - mindig szívesen látogat el Szent Erzsébet szülővárosába. Főpásztori tanításában a keresztény élet fontosságáról beszélt a fiataloknak, valamint Isten Lelkének formáló és megerősítő kegyelméről. A homíliát követően papi kézföltételével és az egyház szent olajával, a krizmával elvégezte a bérmálás szertartását.

Május 14-én, 55 családdal ünnepelt együtt a bazilika hívő népe. A kisiskolások az elmúlt hónapokban szintén szentségi felkészítőn vettek részt, a katolikus hit tanításit megismerve közeledtek az Oltáriszentség misztériumához. Május második vasárnapján ünnepi szentmise keretében, megtisztult lélekkel fogadták az Eukarisztiában jelenlévő Jézus Krisztust.

Kísérjük imádságainkkal a beavató szentségekben részesülő közel száz fiatalt, hogy Isten tegye teljessé a jót, amit elkezdett bennük - írta Koleszár Krisztián hitoktató.