Erzsébet-tábor az encsi Szent László Katolikus Általános Iskolában

„Szeretteim, legyetek az igének cselekvői és nem csupán hallgatói.” Szent Erzsébet eme jelmondata az idei táboroztatásunk összegzése is egyben.

Az encsi Szent László Katolikus Általános Iskolában idén az 5. Napközi Erzsébet - tábort szerveztük. A márciusban „megjelent” és hirtelen a mindennapjainkat és életmódunkat is megváltoztató világjárvány miatt most három turnusban, összesen 100 tanulónk táborozott. Különös figyelmet szenteltünk a közösségépítésre, hiszen az elmúlt időszakban a gyermekeknek nem volt lehetőségük a barátokkal, osztálytársakkal személyesen találkozni. Emellett a sportolás, kézműveskedés, környezettudatosság töltötte be a táboros napjainkat. Iskolánk névadójáról és a tábor névadójáról sem felejtkeztünk el, hiszen Szent László és Szent Erzsébet életéről évek óta megemlékezünk a tanév megfelelő időszakában a gyermekek nagy örömére, s így a tábor programjában is évek óta közkedvelt a pénzkereső és rózsakereső verseny. A 2. turnusról Rácz Lászlóné tanárnő gondolatait osztom meg nagy szeretettel: „A hétfői megnyitó után megnéztük a kijelölt higiénés videót, amely alapján ötletes rajzok készültek, és szép alkotások születtek a tábor logójáról is. Ezután a gyerekek lelkesen keresték az udvaron elrejtett Szent László-pénzeket, amelyeket cukorkákra lehetett váltani.

Kedden sportoltunk, a játékos sorversenyen a csapatok tagjai ügyesen oldották meg az érdekes, vidám feladatokat, sportszerűen segítették egymást. Szerdán nagy sikere volt a kreatív foglalkozásnak. Csütörtökön Tokajba kirándultunk. Hajókáztunk a Bodrogon és a Tiszán, majd Tarcalra látogattunk el, hogy az Áldó Krisztus szobra előtt adjunk hálát. Pénteken licitáltunk az előző napi kiránduláson szerzett ismeretek alapján. Nemcsak jó memóriára volt szükség, hanem logikus gondolkodásra, megfontoltságra, meggyőző érvelésre, igazi csapatmunkára. A táborozás során egy nap sem telt el ajándék, ének, sport és játék nélkül. A gyermekek aktív részvételét, a pedagógusok kitartó, szeretettel teli közreműködését, a szülők pozitív visszajelzéseit megköszönve további szép nyarat mindenkinek!