Gyöngyössolymoson is megrendezték a Teremtésvédelmi napot

 

 

A Gyöngyössolymosi Nagy Gyula Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nyílt is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, melynek keretében Ternyák Csaba egri érsek 2017. március 25-ét, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepét Egyházmegyei Teremtésvédelmi Nappá nyilvánította.

A természet szeretete és rendszeres védelme eddig is része volt az iskola életének.

Rendszeresen részt vesznek a „Mátra takarító túrán” és a településen is szerveznek évente kétszer (ősszel és tavasszal) falutakarítást.

Szívesen tartják óráikat az iskola falain kívül, így adva lehetőséget a diákoknak a teremtett világ minél alaposabb megismerésére, az Isten által teremtett világra való rácsodálkozásra az év minden szakában. Erdei iskolai táboraik is ezt a célt szolgálják.

 

Március 25-én, szombaton 9 órakor az iskola udvarán gyülekeztek a tanárok, a tanulók és az őket kísérő szülők, 120 fővel.

Varga Pál atya, az iskola lelkészének áldása és Csárdás László igazgató úr szavai után az osztályok nevelőikkel csoportokban indultak el feladatuk elvégzésére.

 

A felső tagozatos tanulók a falu környékét tisztították meg. (Bábakő, Cserkő-tó környéke, bányaút, Kerek-gyep, a Mátrafüredi elágazóig vezető út).

A 3-4. évfolyamos tanulók és a szülők pedig a falu területén dolgoztak. A szemét összeszedésén kívül előkerültek a kapák, gereblyék, fűkaszák, ezzel is szépült környezetünk.

Az iskola tervezi a szülői közösség segítségével az iskolaépület előkertjének parkosítását és az iskola kerítésének felfestését.