Hálaadás az egri Bazilikában

Év végi hálaadó szentmisét mutatott be Dr Ternyák Csaba érsek szombaton este az egri bazilikában. Szentbeszédében a főpásztor többek között szólt az egri Főegyházmegye fejlődésének eredményeiről és jövőbeni fejlesztéseiről is.

Hálát adunk nemcsak Eger-Belváros főplébánia híveiként, hanem az egyházmegye nagy családjaként is. Egyházunk életét nehéz konkrét számokban bemutatni, hiszen ami a szív mélyén van, a szemnek láthatatlan, csak Isten tudja, mi játszódik a lelkekben. Az Egyház élete is a mélyben zajlik, mégis örömmel töltenek el bennünket a számszerűsíthető dolgok is. 2016-ban 7 új intézménnyel gyarapodott a közösség, így 49 önálló intézményben 100 ellátási helyen mintegy 2000 pedagógus foglalkozik 20 ezer diákkal. Ez a szolgálat reménnyel tölt el bennünket, hálát adunk ezért Istennek, s imádkozunk a dolgozókért.

A főpásztor elmondta még: néhány hete a kormány arról döntött, hogy jelentős anyagi támogatást nyújt az Egri Főegyházmegyének. Értékes műemlékek fejlesztése valósulhat  meg ebből, például a Bazilika és környezete is ennek köszönhetően újul meg. Ez az egész régió felemelkedését szolgálja, egyházmegyénk minden hívő és jóakaratú emberének javára. Ezekre a lehetőségekre úgy kell tekinteni, mint Isten ajándékára.