„Határtalanul” – Füzesabonyban is

(A képre kattintva galéria nyílik!)

„2017. május 21-én iskolánk 37 hetedikes tanulója izgatottan várta az iskola előtt a buszt, amivel a Határtalanul! pályázat keretében Felvidékre utaztak.  A kirándulás célja a felvidéki magyarok életének, történelmi és kulturális örökségek megismerése volt, „Rákóczi nyomában” járva. A pályázat lehetőséget biztosított a tanulóknak, hogy a felvidék csodálatos tájait, épületeit megtekinthessék. A Scool-túra cég szervezésében a diákok sokrétű ismeretet kaphattak idegenvezetőnk jóvoltából a Felvidék néhány városának történelméről.

A szállásuk, ellátásuk kitűnő volt, nagyon jól érezték magukat az iglói szálláshelyükön.

A tanulók a négy nap alatt csapatokban dolgoztak, s minden nap megszerzett ismereteiket feldolgozták a vacsorát követően.

Az első nap Kassa nevezetességeit fedezhették fel. A második napon ellátogattak a szepesi várba. Ezután Lőcsén, Iglón és Késmárk városában tölthettek el egy szép napot. A hazautazás napján a rozsnyói iskola kalauzolta körbe kedvesen a gyerekeket. Mielőtt visszaindultak, még körbementek a gombaszögi cseppkőbarlangban is. Minden tanuló élményekkel gazdagon térhetett haza! Köszönjük a lehetőséget” – írták beszámolójukban Nagyné Deli Mónika, és Úriné Ujvári Éva.