Hevesi gazdák a szegényekért

 

Adomány

 

6-7 ezer rászoruló családhoz juttatja el az Egri Főegyházmegyei Karitász azt a lisztadományt, amely a Heves megyei gazdáktól származik. A Magyarok Kenyere jótékonysági akciót már 3. éve rendezik meg hazánkban. Az Érseki Palotában megtartott ünnepségen Dr. Ternyák Csaba érsek köszönte meg a 143 Heves megyei gazda idei felajánlását:

„Amikor én köszönetet mondok a szegények nevében, a Katolikus Karitász nevében, az Egri Főegyházmegye nevében önöknek jóságukért, azt kívánom, hogy az a jókedv, ami az adakozásból fakad, az töltse be életüket, és soha ne múljon el belőle” - fogalmazott Dr. Ternyák Csaba.

 

Idén több, mint 36 tonna lisztet ajánlottak fel a gazdák, egy részét a Szent István napi kenyerek elkészítéséhez, 10 tonnát pedig az Egri Karitasz Központnak.

 

„Kézenfekvő gondolat volt, hogy keressük meg a Karitászt. Természetesen ezt nem én találtam ki, az adományozó gazdákat interjúvoltuk meg. Egy pár alternatívát kínáltunk nekik, milyen elképzelésünk van ezzel a felajánlással kapcsolatban, és hát a Karitász nagy többséggel volt befutó" - fogalmazott Székely Zoltán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Heves megyei elnöke.

 

Árvai Ferenc, az Egri Főegyházmegyei Karitász igazgatója elmondta, tavaly 13 tonna lisztet adományoztak a gazdák, amely nemrég jutott ki Kárpátaljára. Az idei felajánlást Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Jász-Nagykun-Szolnok megyében osztják szét a rászorulók között:

"A Magyarok Kenyere Mozgalom lisztjének több jelentése van, mint egyszerű étkezési alapanyag, vagy tartós élelmiszer. Hanem ez azt az üzenetet hordozza, hogy a Kárpát medencében a magyarok össztartonak, összefognak, nem szabad feladni - bárkinek - a reményt, aki nehéz helyzetben van, számíthat mindíg arra, (...) hogy ha nagy baj van, mi Magyarok, megtanulunk egymásra találni..."

 

Az ünnepség végén a karitász igazgató emléklapokat adott át a megjelent gazdáknak, szervezeteknek.

 

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés