Hittan tábor Mátraszentimrén

(A képre kattintva galéria nyílik!)

A füzesabonyi Széchényi István Katolikus Általános Iskola hittan táborát ezen a nyáron is megszerveztük, Mátraszentimre – Bagolyirtáson. A Stella üdülőben töltött el 6 felejthetetlen napot 31 diák és 3 kísérő pedagógus, július 31. és augusztus 5. között.

A gyönyörű környezetben sokat túráztunk, élveztük a természet adta lehetőségeket. A túrák során felkerestük Nemzeti kegyhelyünket Szentkúton, illetve ellátogattunk Fallóskútra is.  Az üdülő területén az árnyas fák között ügyességi versenyeket és kézműves foglalkozásokat szerveztünk a diákoknak. A melegben a gyerekek a pásztói strandon eltöltött délutánon is remekül szórakoztak.

A tábor ideje alatt hitéleti tevékenységgel segítettük a gyerekek lelki fejlődését. A mindennapos ima mellett az egymás szeretete, elfogadása és segítése volt a vezérfonala a tábori életünknek. A gyerekek rendkívül segítőkészek és toleránsak volt társaikkal és a felnőttekkel szemben egyaránt.

Iskolánk lelkésze is eltöltött néhány napot velünk, misét tartott, énekelt, imádkozott a gyerekekkel. A túrák alkalmával lehetőségük volt a gyerekeknek Szemenyei Péter atyával beszélgetni, amit nagyon élveztek.

Ezúton köszönjük az Egri Főegyházmegyének, hogy pályázati lehetőségekkel segítette a tábor megvalósulását.

Reméljük sok gyerek számára jelentett testi, lelki felüdülést ez a néhány nap!

Ötvösné Perge Edit, Nagyné Deli Mónika és Nagy Péter táborvezetők