Húszéves papi jubileum

01Pásztor Pascal, az egri Fájdalmas Anya-templom plébánosa június 16-án ünnepelte pappá szentelésének 20. évfordulóját. Ebből az alkalomból az esti szentmisében jelenlegi és előző szolgálati helyéről érkező hívekkel együtt adott hálát eddigi papi szolgálatáért.

 

A Servita templom hívei a következőképpen köszöntötték: „Másokért élni – ez a gondolat jutott először eszembe, amikor Pascal atya 20 éves papi szolgálatára gondoltam. Nagy nap  a mai, hiszen 20 évvel ezelőtt szentelték pappá  az atyát.

Hivatás – azt hiszem, ez mindenképpen az emberek szolgálatával függ össze. Aki emberekkel foglalkozik, az abban látja élete értelmét, hogy lemondva önmagáról, figyelme másokra irányuljon. A papi hivatás mellett beszélünk tanári, orvosi hivatásról, melyek sokszor emberfeletti odafigyelést, áldozatot kívánnak az embertől. De a papi hivatás valóban teljes embert kíván, a pap arra vállalkozik, hogy az emberek üdvösségét elősegítse. Egy idős atyától hallottam régen: Ha már egyetlen ember lelke a Mennybe kerül a pap tevékenysége következményeként, már megérte papnak lenni.

Pascal atyát köszöntjük tehát ma – hálát adunk 20 éves papi szolgálatáért. Bár ő tudja, miért kell leginkább az elmúlt 20 évért köszönetet mondani, vele együtt adunk hálát, hogy meghívást kapott erre az áldozatos életre, és megköszönjük a 20 év kegyelmeit!"
- írta Birinyi Aranka.