Iskolakápolna-megáldás Jászapátin

 

 

Kápolnává alakították a Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Középiskola egykori dísztermét. Az ünnepélyes megáldásra szeptember 8-án került sor.

 

 

A megjelenteket Kladiva Imre plébános köszöntötte, majd az intézmény igazgatója, Mészárosné Drizner Rita fejezte ki köszönetét mindazoknak akik bármilyen módon hozzájárultak a kápolna megvalósításához.

 

 

"Köszönjük az adományozóknak, külön köszönöm az atyáknak, hogy ennyi munkát, fáradtságot nem kímélve végrehajtották ezt a munkát, ezt a feladatot. És kérem, hogy jöjjenek szentmisére hozzánk" - fogalmazott Mészárosné Drizner Rita igazgató.

Az igazgató szavai után Juhász Ferenc atya az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának elnöke megáldotta a miséző oltárt az ambót az átváltoztatás kellékekeit illetve az irgalmas Jézus oltárképet.

 

 

Szentbeszédében Juhász Ferenc elmondta, különös öröm hogy a kápolna megáldása éppen Szűz Mária születésnapján van. Arra is emlékeztetett, léteznek különböző nézetek azzal kapcsolatban hogy az iskolai kápolna vajon elvonja-e a fiatalt a templomba járástól. Juhász atya szerint az iskolai kápolnáknak sajátos küldetésük, hogy olyan szigetek legyenek ahová a diák bármikor el tud vonulni egy-egy imára, lelki töltődésre:

 

 

"Dönthetsz nagy kérdésekről, akár a sorsod kérdése, vagy valamilyen kapcsolatodban, vagy merre menj tovább. Elmondhatod azokat a fohászaidat, amiket talán az utcán vagy az udvaron, vagy más helyszíneneken nem tudsz. Itt abban a csendben, amit kínál ez a kápolna, nagyon fontos, és mély dolgok dőlnek el."

A kápolna miséző oltára, ambója és oltáriszentség tartója Dávid Sándor asztalos keze munkája. Az irgalmas Jézus festményt Szabari Zoltán festő készítette.