Ismét sikeres volt a véradás

„Tégy jót!” – ezzel a mottóval szervezett először véradást a Szent István Rádió és Televízió 2016-ban. A sikeren felbuzdulva a szerkesztőség ismét várta a donorokat 2017. október 6-án az Egri Érseki Palotába véradásra.  Ezúttal 68 önzetlen segítő hallotta meg a hívó szót.

Elsőként az egyházmegye főpásztora, az esemény fővédnöke, Ternyák Csaba egri érsek adott vért. A véradók között láthattuk a papság, a papnövendékek, az egyházi intézmények munkatársait és rajtuk kívül is számos donor  nyújtotta karját a tű alá.

Az esemény keretében adták át a Magyar Vöröskereszt munkatársai az országos felsőoktatási véradóverseny díját a Hittudományi Főiskola képviselőjének. Az intézmény 2. helyezést ért el kategóriájában. Soltész Ádám ötödéves kispap, koordinátor elmondta: a papi hivatáshoz hozzátartozik az önzetlen segítségnyújtás, s Krisztust követve az áldozatvállalás, ezért is aktívak az intézmény növendékei e téren is.


Minden önzetlen segítő ajándékcsomagot kapott a rendezvényen.
Az esemény a Magyar Vöröskereszt és a Területi Vérellátó segítségével, az "AKONA" Pincészet Eger, a Dr. Csabai Pharma Kft. és az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont támogatásával valósult meg.