Kenderesen egy hónapot szentelnek a Teremtésvédelemnek

 

A kenderesi Szent Imre Katolikus Általános Iskola tanulói Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén a plébánia és az iskola környékét szépítették. Az eseményről Nagyné Lenge Margit intézményvezető tájékoztatott:

 

"Mivel városunkban különösen szemetes, rendbe tételre váró területet nem találtunk, ezért elhatároztuk, hogy a Teremtésvédelmi Napon iskolánkat és iskolánk környékét fogjuk szépíteni.

 

Az alsósok ezen a délutánon az iskola és a plébánia udvarát takarították. Minden osztály kiválasztott egy-egy területet. Voltak, akik szemetet szedtek, voltak, akik a játszótereket rendezték. Nem maradt el a virágültetés sem, melyhez a virágokat pedagógusaink és a helyi kertészet ajánlotta fel. Az elsősök nagyon büszkék voltak alkotásukra, ugyanis ők egy kis sziklakertet alakítottak ki az udvaron. A felsősök az iskola környékén lévő és a temető melletti utcákat mentesítették az eldobott szeméttől.

 

 

Büszkeséggel töltött el, hogy a meghirdetett akción minden osztály teljes létszámmal részt vett, lelkesen tevékenykedtek, és néhány szülő is bekapcsolódott teremtett világunk védelmébe.

A sikert látva úgy döntöttünk, itt nem hagyjuk abba, egy teljes hónapot szentelünk a teremtésvédelemnek. Hogy a gyermekek motivációját növeljük, versenyt hirdettünk, melynek célja, hogy tanulóink figyeljenek oda környezetükre, tegyék élhetőbbé azt. A verseny 21 napja alatt az osztályok pontokat gyűjthetnek különböző tevékenységekért. A verseny állását folyamatosan nyomon lehet követni a faliújságokon.

 

 

És hogy mire is kapnak pontot az osztályok? A tavaszi szünetig minden nap egy-egy osztály vállalta az udvar rendben tartását, a szemétszedést. A takarító nénik négy héten keresztül a hét egy-egy általuk kiválasztott napján pontozzák a tantermek rendjét, tisztaságát. Az osztályok saját tantermük padjait, székeit, dekorációját teszik rendbe, az esetleges firkálásokat letakarítják, mely munka eredményét iskolánk plébánosa és hitoktatója fogja értékelni. Végül a verseny első helyezett osztályainak jutalma alsó és felső tagozaton is egy-egy torta lesz."

 

 

Mentés