Kerámia szobrok az Érseki Palotában

 

Debreczeni Zsóka és Pelcz Zoltán keramikusművészek kiállítása nyílt meg az egri Érseki Palota Látogatóközpontban.

A tárlat a keresztény szakrális események, személyek mellett a görög mitológia egy-egy alakját is bemutatja. Az alkotók szerint e két kultúra a rómaival kiegészülve számos kapcsolódási pontot tudhat magáénak így a különböző világok ihlette alkotások jól megférnek egymás mellett. Debreczeni Zsóka és Pelcz Zoltán Szilvásváradon élő házastársak. Az alkotásaikat évtizedek óta együtt, egymást kiegészítve készítik el.

 

 

„Van egy bizonyos menetrendünk: nyilván amihez erő kell, azt én csinálom, amihez finomság azt pedig ő, de általában úgy kezdődik, hogy megbeszéljük, hogy mit akarunk csinálni. Ha egyikünknek nem tetszik, akkor már biztos van valami gond ezzel az egésszel. Tehát akkor másfelé kezdünk el tapogatózni. Soha nem veszekszünk egyébként, igyekszünk egymást meggyőzni a saját igazunkról. Gyakorlatilag reggeltől estig beszélünk munka közben is"- fogalmazott Pelcz Zoltán, keramikusművész.

 

 

A kiállítás ünnepélyes megnyitójára augusztus 11-én került sor, amelyen dr. Löffler Erzsébet muzeológus méltatta a művészek kifinomult stílusát, egyediségét. A tárlat december 31-ig tekinthető meg az Érseki Palota Látogatóközpontban.