Kezdetét vette a 34. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat

 

Július 12-én kezdetét vette a 34. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat. A nagy múltú rendezvényre határainkon innen és túlról is érkeztek fiatalok. Az idei témát - és egyben a mottót is - egy száz éve történt csodás esemény ihlette.

 

 

"Idei mottónk: Kaptunk jelet. Sokan tudjuk, száz éves a fatimai üzenet. Amikor nagy jel tűnt fel az égen, megerősítette a nap-csoda a fatimai üzenetnek valóságát, és érvényességét. Így ez a mottó kínálkozott idén; hogy kaptunk jelet egykoron. Mert hisszük és tudjuk: kapunk jelet most is. Isten az örök jelen. Feltűnt már nekem mostanság, hogy az agyunk képtelen a jelenben maradni. Az mindig előremenekül, az mindig aggódik, vagy valamit éppen feldolgoz, amit lehet, nem jól tettünk. De utol kell érni, engedni kell hogy utolérje a szívünk, a lelkünk a mindennapokat a rohanásban" - fogalmazott Galo Gábor atya.

 

 

Az öt napon át tartó találkozón számos előadás hallható, emellett koncertek, különféle kulturális programlehetőségek is várják a fiatalokat. A lelki elmélyülést a szentmisék, a csoportos beszélgetések, és a szentségimádások segítik. A lelkigyakorlatot az idén 90 éves Kerényi Lajos piarista atya vezeti, aki papságának 65. évfordulóját ünnepli a találkozón, a pénteki, úgynevezett "vasmise" keretében.

 

A programon való részvétel regisztrációhoz kötött, a mindennapos szentmisék azonban mindenki számára nyitottak.