Könyvajánló

,,Kézen fogva” vezeti az Új Misszió folyóirat olvasóit közel tíz éve Makkai László görögkatolikus pasztorálpszichológus atya Dobos Klárával, az Új Misszió szerkesztőjével beszélgetve...

A sorozat a Kézen fogva Isten országa felé címet kapta, vonatkoztatva családra, közösségekre, jelezve, hogy egymást segítve kell bandukolnunk az ,,Istenország” felé vezető hepehupás úton. Bármelyikünk hasra vágódhat egy ,,hupán”, s lehet, hogy egyedül nem bír felállni… László atya nem hagyná a földön elesett társát. Ha személyesen keresi meg valaki problémájával, akkor sem ,,szalad el” a szakmaiságból táplálkozó közös gondolkodás elől, s ugyanígy próbál irányt mutatni egy-egy előadáson, vagy éppen ezekben az interjúkban.A beszélgetéssorozat első öt évének anyaga 2013-ban már megjelent kötetben, s most a folytatás lát napvilágot. Az előszóban.

Dr. Nagy Edit főiskolai tanár a következő gondolatokkal ajánlja könyvet: ,,Cikkekké szerkesztett gondolatai olyan egyszerűnek hatnak: Istennel élni, boldognak lenni, szorongás nélkül létezni, bízni, s elhinni: kereszténynek lenni öröm… Pedig ez egyáltalán nem könnyű –, ám Krisztussal mégis lehetséges vállalkozás! A könyvet böngészve az emberi élet különböző válságai-sorscsapásai, a depresszió vagy a reménytelenség rögtön tágabb, kezelhetőbb, sőt, gyógyítható dimenzióba kerül. Az olvasó személyes, egyéni válsága ettől válik elviselhetőbbé. A híveknek ez sokat segíthet, hiszen ahogy a világ csakugyan kezdi a téboly jeleit mutatni, úgy egyre inkább vágyunk a képmutatás nélküli, egyszerűen igaz szóra, s a hit megtartó erejére az egyházi esztendő minden napján.”

A könyv megrendelhető a molgorog@gmail.com e-mail címen.