Könyvbemutató az Egri Érseki Palotában - Dr. Dolhai Lajos: Az egyházi év

(A képre kattintva galéria nyílik!)

Az egyházi év címmel jelent meg Dr. Dolhai Lajosnak az Egri Hittudományi Főiskola rektorának esszégyűjteménye, melyet ünnepélyes keretek között mutattak be az Egri Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpontban.

A nagy számban megjelent érdeklődőket elsőként Dr. Löffler Erzsébet, az Érseki Vagyonkezelő Központ Közgyűjteményei nyugalmazott igazgatója köszöntötte, majd Dr. Csizmadia István teológiai tanár, plébános mutatta be a könyv fejezeteit, személyes gondolatokkal kiegészítve.

A hat fejezet a húsvéti időtől kezdve a karácsonyi időn át az évközi idő, valamint Szűz Mária és a szentek ünnepeit mutatja be, végül az egyéb ünnepi alkalmat és a liturgikus jeleket is elemzi.

A kötetbemutató zárásaként a szerző válaszolt néhány kérdésre, majd köszönetet mondott mindazoknak, aki segítségére voltak az esszégyűjtemény megjelentetésében, valamint a kötetbemutató megszervezésében.

"Ennek a könyvnek a megjelenését nemcsak magamnak köszönhetem. Mindenekelőtt köszönhető ez a könyv az Egyházmegyei Hírek című havilapnak, egyházmegyénk kiadványának, mert ennek rendszeres megjelenése "kényszerített" engem ezeknek a 3000 karakteres kis liturgikus teológiai esszéknek a megalkotására. Azután ennek a könyvnek a megjelenése köszönhető, néhány kedves ismerősnek, jóbarátnak, akik biztattak, bátorítottak, illetve megkérdezték tőlem azt, hogy nem lehetne esetleg ezeket az esszéket megjelentetni egy kötetben. Többször elérkezett hozzám ez a kérés, és engedtem a bátorító biztatásnak, és ennek is köszönhető, hogy megjelent az Egyházi év című könyvem."

Dr. Dolhai Lajos Az egyházi év című kötete a Szent István Társulat gondozásában jelent meg.

Mentés

Mentés

Mentés