Legyen öröm az iskolakezdés!

A Katolikus Karitász minden évben meghirdeti a Legyen öröm az iskolakezdés! elnevezésű segélyprogramot, hogy minél több iskolás gyermeknek tegye könnyebbé a tanévkezdést. A szervezet célja, hogy országos összefogás során évről évre több gyermeknek segíthessenek az iskolakezdésben. 

Sok család számára jelent komoly anyagi megterhelést a tanévkezdés. Több gyermek megfelelő eszközök, ruházat és tanszerek nélkül kezdi minden évben az iskolát, sokaknak tehetségük ellenére nincs lehetőségük részt venni korrepetáláson vagy a fakultatív órákon.

Számos család a megélhetés költségeit csökkenti és kevesebbet költ élelmiszerre, ruhára vagy nem fizeti be a szolgáltatási számlákat azért, hogy az iskolai költségeket rendezni tudják. Más családok pedig hitelből oldják meg az iskolakezdést és súlyos terhet jelent számukra a részletek törlesztése és így más, a megélhetés szempontjából fontos költség kifizetése válik bizonytalanná. 

A Karitász segélyakciójával nem csupán az eszközök beszerzését segíti, de az önkéntesek személyes jelenlétével, a tanévközben való folyamatos kapcsolattartással egész tanév során biztonságot adnak a családoknak, és szükség szerint segítik őket a mindennapi terhek könnyítésében. A tanév kezdetén számos helyen külön program keretében adják át az önkéntesek a támogatásokat.

 

Hogyan lehet csatlakozni az összefogáshoz egyszerűen és gyorsan?

A 1356-os adományvonal hívásával (egy hívás 500,- forint támogatást jelent)

On-line adományozással a Karitász honlapján – www.karitasz.hu – keresztül

A Katolikus Karitász központi bankszámláján is várja az adományokat „iskolakezdés” megnevezéssel – Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008

 

Mi mennyit ér?

1 hívás egy színesceruza készletet

10 hívás egy iskolatáskát

1000 hívás 100 gyermek támogatását