Megszerették a kazincbarcikaiak a szaléziak sportcsarnokát

Tavaly szeptember 1-jén rendhagyó tanévnyitóval, majd a másnapi ünnepélyes avatással és felszenteléssel nyitotta meg kapuit Kazincbarcikán a Don Bosco Sportközpont.

Rengeteg program, esemény és vendég fordult meg egy esztendő alatt a szalézi rend fenntartásában álló intézményben. A közel 300 sport, szabadidős, kulturális és egyházi rendezvényre ellátogató mintegy 200.000 vendég – melynek döntő részét a fiatalok teszik ki – remek időtöltési és szórakozási helyszínt kapott a Bosco Szent Jánosról elnevezett sportközpont megnyitásával. Erről tanúskodnak a teltházas futsal meccsek, az izgalmas röplabda és kézilabda csaták, de emlékezetes marad az Experidance táncegyüttes vagy a Győri Balett produkciója, csakúgy, mint a hangulatos Hungarikum Klubok, vagy a görögkatolikusokkal közösen szervezett adventi, húsvéti esték. Jeles egyházi esemény volt a Szalézi Tartományi Ünnep és Böjte Csaba ferences testvért látogatása is.

A bowling, fallabda, fitness, asztalitenisz és csocsó kínálta lehetőségek rendkívül népszerűek minden korosztály számára. Az 50.000-es honlap látogatottság és a majd’ 2.000 facebook oldal kedvelés is arról árulkodik, hogy a Kazincbarcikán és környékén lakók megismerték és megkedvelték az intézményt, életükbe új lehetőségeket hozott a Don Bosco Sportközpont egy éve.

 

Forrás: Don Bosco Sportközpont