Miskolcon is takarítottak a diákok

A miskolci Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda tevékenyen részt vett a Teremtésvédelmi napon. Mariscsák István igazgató foglalta össze a nap eseményeit:

 

"Miután Ternyák Csaba érsek atya (Ferenc pápa „Laudatu si” kezdetű enciklikája szellemében) Egyházmegyei Teremtésvédelmi Nappá nyilvánította Gyümölcsoltó Boldogasszony napját, a miskolci Vörösmarty katolikus iskola közössége is megmozdult, hogy szebbé, rendezettebbé tegye az Isten által teremtett mikrovilágát, azaz iskolánk közvetlen külső és belső környezetét.


A szemeteszsákokkal felszerelkezett tanulók a nagyszünetet követően nevelőik kíséretében tisztították meg az iskolaudvart, és a kerítés melletti sávot, a parkolót és az óvodaépület körüli bokros részt. Az alsó tagozatosok a kerítésen belül, a felsősök azon kívül tevékenykedtek. Több zsák szemét gyűlt így össze és jutott az őt megillető helyre.

Iskolánk diákjaitól egyébként nem idegen az ehhez hasonló környezettudatosság, hiszen 2011 (a fenntartóváltás) óta tanévente egy alkalommal részt vettünk a Mindszenti plébániához tartozó Kálvária-domb takarításában és szemétmentesítésében."

 

 

Mentés