Országos Lelkipásztori Napok Egerben

Kezdetét vette a négy napos Országos Lelkipásztori-Teológiai napok Egerben, január 29.-én. A hagyományos, évente jelentkező konferencia idén a keresztség a bérmálás, az eucharisztia szentségeit, valamint a küldetés témáját járja körbe.

Az ORSZÁGOS LELKIPÁSZTORI-TEOLÓGIAI NAPOK nyitószentmiséjének főcelebránsa Ternyák Csaba egri érsek  volt. Szentbeszédében kiemelte: A keresztségben ellen mondunk a sátánnak, az ő sugallatainak. A keresztségi fogadalmunk megújításakor megújítjuk ezt a fogadalmunkat.

Keresztség: Identitásunk ás alaphivatásunk szentsége c. tartott előadást Puskás Attila atya, teológiai tanár, a PPKE dogmatika professzora. Elmondta: A keresztségben Isten kimondja nekem, hogy ki vagyok én az Ő számára és megajándékozza az életemet egy küldetéssel. Hozzátette: A keresztény ember felülről vezérelt ember, a Szentlélek által vezetett ember.

A hétfőtől csütörtökig tartó ORSZÁGOS LELKIPÁSZTORI-TEOLÓGIAI NAPOKon  több mint 200 pap, hitoktató és lelkipásztori munkatárs vasz részt  Egerben - a Szent János Továbbképző Központban. A program keretében a Bazilikában január 30-án, kedden az esti szentmise után 22 óráig szentségimádás lesz, melyre szeretettel várják a híveket.

Cikkünk folyamatosan frissül!