Papi találkozó Bélapátfalván

 


Az egyházmegyei papi lelkigyakorlatot Bélapátfalván szentmisével zárták, ahol kihirdették az augusztus elsejétől érvénybe lépő szervezeti és személyi változásokat.

 

A bélapátfalvi apátság hagyományos helyszíne az egyházmegye papi találkozójának, évtizedek óta.  A program idei vendége, meghívott előadója Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, aki több napon át tartott előadássorozatot, lelkigyakorlatot a papságnak.

 

 

A lelkigyakorlatot záró szentmise elején Ternyák Csaba egri érsek köszönetet mondott a lelki útravalóért, amit az elmúlt napokban kapott  az egyházmegye papsága.

Az elmélkedések sorát zárva szentbeszédében Bábel Balázs kiemelte: Jézus úgy tanított bennünket imádkozni, hogy Istent, mint Atyánkat szólíthatjuk meg, s ezért az ő gyermekeként másokkal is láttatnunk kell Istent. Hozzátette: nemcsak imádkoznunk, hanem fáradoznunk is kell.

 

 

A szentmise végén Ternyák Csaba egri érsek köszöntötte az újmiséseket, valamint az arany- és ezüstmisés lelkipásztorokat.

Ezután Ficzek László helynök ismertette az augusztus elsejétől érvénybe lépő szervezeti és személyi változásokat. A dispozíciókról az egri főegyházmegye honlapján lehet részletes információt találni.