Rózsafüzér társulat alakult az Eszterházy Károly Egyetemen


Az Egri Római Katolikus Egyetemi Lelkészség szokásos, keddi katekézise keretében 2017. április 4-én kedden 19 órakor megalakult az első Egyetemi Rózsafüzér Társulat. Az Egri Főegyházmegyében a fatimai jelenés 100. évfordulója kapcsán  Ternyák Csaba Érsek  újévi körlevelében arra kérte a lelkipásztorokat, hogy új rózsafüzér társulatokat hozzanak létre az egyházközségekben és az iskolákban.
Ezen felhívásnak eleget téve alapították meg az első rózsafüzér  társulatot az Eszterházy Károly Egyetemen.
Az április 4-i alkalmon Füleczki István egyetemi lelkész kiosztotta azoknak a hallgatóknak az első rózsafüzér-titkokat, akik vállalták, hogy napi egy tized rózsafüzért elimádkoznak, egy adott szándékra.
Az első hónapban az egyetem hallgatóiért imádkoznak a tagok. Az április elején megalakult imacsoporthoz azóta már többen is csatlakoztak az egyetemisták közül.
Az ünnepélyesen kiosztott imalapokat Maksó Péter diakónus áldotta meg, aki az aznapi katekézist tartotta az Egyetemi Lelkészségen.
A lelkészségi tagok és az egri Segítő Szűz Mária Egyetemi Leánykollégium hallgatói alkotják jelenleg a rózsafüzér társulatot, de minden hallgatót szívesen várnak és fogadnak, akik ilyen módon is terjeszthetik  a Máriás-lelkületet és imádkoznának a minden hónapban változó imaszándékokra.



Forrás:

Egri Római Katolikus Egyetemi Lelkészség

fotó: kereszTezo.hu