Serényfalván nem tétlenkedtek

 

A Szent Mihály Katolikus Általános Iskola Tagintézménye Serényfalván a Teremtésvédelmi napot - egyházmegyei engedéllyel - 2017. március 24-én tartotta, melyen az alábbi programokon vettek részt a tanulók, osztályfőnökeik vezetésével:

  1. Élősarok kialakítása a termekben:

          - új virágok behozatala otthonról

          - ültetés, hajtatás

          - meglévő cserepes virágok gondozása (tisztítás, cserepek feltöltése, locsolás)

  1. Digitális tájékoztató tananyag megtekintése a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatosan, interaktív beszélgetések, a gyermekek környezettudatos szemléletmódjának kialakítása.
  1. Séta a közeli természetes és beépített környezetben, a település nevezetességeinek megtekintése, tisztaságának ellenőrzése, szemétgyűjtés, takarítás (Szent János szobor, Katolikus Templom, Millenniumi Emlékmű)
  1. A séta során begyűjtött hulladék szelektív szétválogatása, elszállítása a falugondnoki mikrobusszal a hulladékgyűjtő szigetre. Iskolai szelektív gyűjtés megszervezése, kezdeményezése.
  1. Környezetvédelmi vetélkedő – játékos feladatok, rejtvények megoldása csoportmunkában a nap folyamán szerzett információk, ismeretek alkalmazása.

 

 

 

A településen működő közfoglalkoztatott program keretében a közmunkások napi szinten foglalkoznak a közterületek takarításával, a hulladék begyűjtésével, tereprendezéssel. Így kevés összegyűjtendő szemét maradt az iskolásoknak. Csak alsó tagozat révén a pedagógusok igyekeztek a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelő programot és feladatokat összeállítani. A tanulók és az iskola dolgozói is lelkesen vettek részt a programokban. Kitűzött céljaikat a meglévő kereteiken belül és adottságainknak megfelelően sikerült megvalósítani.