Szalézi Tartományi Nap Kazincbarcikán

Bosco Szent János ünnepéhez kapcsolódva minden évben közös ünneplésre gyűlnek össze a szalézi szerzetescsalád tagjai. Idén Kazincbarcikán, a Don Bosco Sportközpontban adott otthont a rendezvénynek január 28-án. Vitális Gábor plébános elmondta: január mindig Don Bosco hónapja, s most a helyi közösséget is bevonták az ünnepségbe, a nemrég átadott sportközpont lehetőségeit kihasználva, s így egyben a tartomány tagjainak is bemutathatták az új létesítményt.

A szentmisét Ábrahám Béla tartományfőnök mutatta be. Prédikációjában Bosco Szent János és Szalézi Szent Ferenc kapcsolatáról beszél. Arról az eszményről, amely Don Bosconak annyira fontos volt, hogy szalézinak nevezte el az általa alapított rendet. A prédikációt követően a szalézi munkatársak megújították ígéretüket. Nemcsak tettekkel, hanem kimondott szavaik által is elköteleződtek a szalézi rend mellett, vállalták, hogy életüket az ifjúság szolgálatának szentelik. A szelézi rend minden évben megköszöni támogatóinak a renden belül végzett tevékenységét. Idén is kiosztották a Don Bosco-díjat, a Boldog Sándor István pedagógiai díjat valamint a Savio Domonkos Díjat. Ez utóbbit Domán Vivien kapta, aki több éve tevékenyen segíti az egyetemi lelkészség, a leánykollégium életét és az oratóriumok egyik fő szervezője.

Az ünnepet a szalézi iskola diákjainak műsora színesítette, a délután folyamán pedig különböző műhelyfoglalkozások, sportolási lehetőség várta a fiatalokat.