Szent György-búcsú Erdőbényén

Az erdőbényei híveket a Szent György vértanú plébánia templom búcsúja alkalmából látogatta meg Ternyák Csaba egri érsek.  Az egyházközség tagjai nevében a képviselőtestület elnöke mondott köszöntőt, melyben  a  főpásztor imádságát és áldását kérte a közösségre.

A főpásztor úgy fogalmazott: örömmel készültem és jöttem a látogatásra, a környékbeli zarándokokkal való találkozásra. Az érsek a templom történetét idézve elmondta: az egri vár ostroma előtt épült a templom, s biztosan nem véletlen, hogy a sárkányt legyőző Szent György oltalmáért fohászkodnak azóta is a hívek. Ezért együtt kérik most az egyházközségre, a térségben élőkre, hazánkra és Európára Isten áldását.

Szentbeszédében Ternyák érsek Jézus példáját állította középpontba, kiemelve: Krisztus követése reményt ad az embernek, a halálon túl is, mert feltámadásának is részesei lehetünk. Ez adott erőt a vértanúknak, köztük Szent Györgynek is.  Ferenc pápa egyiptomi látogatására utalva elmondta: ma a világban a legüldözöttebb vallás a kereszténység, sokezer ember áldozza életét hitéért.  Mert tudják, hogy a halál nem a vég, hanem egy kapu, ami átvezet abba a létbe, ahol az előttünk járók Istennél vannak.

Kecskés Attila  plébános köszönetét fejezte ki a főpásztori látogatásért, mint mondta: az  apostolutódot a megerősítésért hívták, s Isten áldásának gyümölcsét remélik a találkozás nyomán, s ők is imádkoznak az érsekért, szolgálatáért.  Ehhez Szent György támogatását kérte a plébános.

A búcsúi szentmise körmenettel zárult. A főpásztor a körmenet után egy gyermekek készítette kis keresztet kapott emlékül.