SZENTéj – Pünkösd a hegyen

SZENTéj – Pünkösd a hegyen címmel szentségimádással egybekötött Szentlélek váró virrasztást szervez 2017 Pünkösdjén a Hegyközi Karizmatikus Megújulás Sátoraljaújhelyen – tájékoztatta szerkesztőségünket Tóth Gábor füzéri plébános.

A június 3-ról 4-re virradó éjszakán a sátoraljaújhelyi Szár-hegy tetején lévő Szent István kápolnánál az összejövetel középpontjában az Eucharisztia áll. A programban szerepel imádság, dicsőítés, tanítás, tanúságtétel és szentmise is, mely elsősorban a fiatalabb generációknak kíván utat mutatni zűrzavaros világunkban. Az országosan meghirdetett rendezvény - melyre több száz résztvevőt várnak határon innen és túlról - a környékbeli egyházközségek összefogásával, az Egri Főegyházmegye vezetőjének, Ternyák Csaba egri érsek jóváhagyásával, valamint Sátoraljaújhely Város Önkormányzatának a támogatásával valósul meg.

Dr. Joseph Vadakkel atya (A Legméltóságosabb Oltáriszentségről Nevezett Kongregáció tagja, India) 2016 augusztusában Füzéren tartott lelkigyakorlatot, amelynek végén arra indította a Szentlélek, hogy fiataloknak valahol a térségben egy nagyszabású, egész éjszakán át tartó virrasztásos szentségimádást szervezzenek a térség és hazánk lelki megújulásáért. Ezt megimádkozva kapta a Hegyközi Karizmatikus Megújulás azt, hogy Pünkösd szombatjáról vasárnapra virradóra a sátoraljaújhelyi Szár-hegy tetején lévő Szent István kápolnánál tartsák meg ezt a programot.

A közösség 2016 szeptemberétől minden első pénteken este szentségimádási órát tartott a hegyen, melyen még a leghidegebb januári éjszakán is több mint 30-an voltak. A szeptembertől Pünkösdig tartó időszakban 9 első pénteken történő szentségimádással, mint ima-kilenceddel és Húsvéttól 50 napos Szentlélekhívó imádsággal készül a közösség a Pünkösdi virrasztásra.

 A Hegyközi Karizmatikus Megújulás Borsod-Abaúj-Zemplén megye Hegyköz térségében, a Sárospataktól Hollóházáig húzódó területen fogja össze a katolikus karizmatikus megújulásban aktívan résztvevő, elkötelezett testvéreket.

Az elmúlt 20 év evangelizációs tevékenységének a gyümölcse az, hogy 4-5 évvel ezelőtt kialakult egy olyan közösség, mely világszerte ismert külföldi és hazai evangelizátorok (pl. Zacharias Thudippara atya, Jacob Mathew atya, Margaritha Valappila nővér, Dr. Joseph Vadakkel atya, John Baptist Bashobora atya, Varga János atya, Gál Péter atya) által tartott lelkigyakorlatok és egyéb karizmatikus lelkiségi programok szervezésével és lebonyolításával foglalkozik.

 

PROGRAM:

16.00 gyülekezés

16.30 rózsafüzér

17.00 köszöntők

17.15 dicsőítés

18.00 nyitó szentmise: Szabó József spirituális atya (Eger)

19.15 tanítás

20.00 tanúságtételek

          közben Dr. Joseph Vadakkel atya videóüzenete

22.00 szentségimádás

00.00 Szentlélekhívó imádság, felajánló ima, egyéni áldás

01.00 csendes szentségimádás

03.00 rózsafüzér, szentségimádás

05.00 Szentlélekhívó dicsőítés

06.00 záró szentmise

egyéni áldás

 

További információ:   www.szentej.hu

 

képünk illusztráció, forrása: http://www.szentgyorgyplebania.hu