Tartós szeretet

 

Tartós szeretet néven a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a Katolikus Karitászon keresztül idén is meghirdette a nagyböjti tartós élelmiszergyűjtést.

Árvai Ferenc atya, az Egri Főegyházmegyei Karitász igazgatója elmondta: „2011-ben, amikor Magyarországon is begyűrűzött a gazdasági világválság, és láttuk azt, hogy a családokat ez megrendítette, és nagyon sok családot nehéz anyagi helyzetbe sodort, az egyháznak az volt a válasza, hogy azonnal meghirdettük országos szinten a nagyböjti tartós élelmiszergyűjtést, ami azóta már hagyománnyá vált. Immáron hatodik alkalommal gyűjt a katolikus egyház. Az elmúlt esztendőben 185 tonna tartós élelmiszert gyűjtöttünk össze. 25 ezer családot tudtunk húsvét előtt ezzel a tartós élelmiszer adománnyal megajándékozni.”

Hazánk katolikus templomaiban március 19-e és 26-a között várják a felajánlott tartós élelmiszert.

„Akik számára viszont az nem kivitelezhető, hogy elmenjenek egy boltba és ott bevásároljanak, ennek egy egyszerűbb formáját szeretnék választani, a 1356-os adományvonalon, ha hívják a Katolikus Karitász számát, akkor hívásonként 500Ft-al tudják támogatni ezt az akciót, és az ebből befolyó összegből természetesen mi is tartós élelmiszereket fogunk vásárolni, és eljuttatjuk a rászorulókhoz”-fogalmazott Árvai Ferenc Atya.

Elsősorban a mélyszegénységben élőket, betegeket, időseket, nehéz anyagi körülmények között élő családokat támogatja íly módon a segélyszervezet