Teremtésvédelmi nap a miskolci Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolában

 

"A Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolában megrendeztük újabb teremtésvédelmi napunkat, az állatok világnapjához kapcsolódóan.

Az idei tanévben iskolánk kiemelt pedagógia és nevelési feladatai közé tartozik a teremtésvédelem, melyet az egri egyházmegye hirdetett meg. Projektnapok rendezésével igyekszünk a tanulók figyelmét felhívni a teremtett világ szépségére és annak megóvására. Assisi Szent Ferenc tiszteletére és az Állatok Világnapjához kötődően tartottunk vidám és sokszínű foglalkozásokat a gyerekeknek.

 

 

A délutáni programot közös élő rózsafüzér imádsággal kezdtük, hiszen októberben minden nap elmondjuk ezt az imát a Szűzanya iránti tiszteletünk és szeretetünk jeleként. Ezt követően két, állatokról szóló dalocskát énekeltünk-"Isten alkotta az oroszlánokat", "Pillangó, ha lehetnék"-igazi ráhangolódást és vidám hangulatot teremtve. A kisdiákok a saját csoportjukban folytatták a foglalkozásokat, melyek között 1-2. évfolyamon színezés, állatfigura gyurmázása, kézműves munkák szerepeltek, míg a nagyobbak memóriajátékban, totó, illetve találós kérdésekben mérhették össze tudásukat az állatokról.

 

 

A 4. évfolyamon tanulók power pointos bemutatót tartottak kedvenc állatukról. A nap zárásaként megtekintettük a kiállítást, melyet a tanító nénik a gyerekek legszebb munkáiból készítettek."

 Dr. Kovácsné Nikházy Eleonóra

 

Mentés