Teremtésvédelmi nap - Jászalsószentgyörgy

 

 

A teremtésvédelmi nap keretében a jászalsószentgyörgyi Szent György Katolikus Általános Iskola tanulói önkéntes jelentkezés alapján évfolyamonként kis csoportokba szerveződve, több helyszínen vállalkoztak környezetük rendbetételére.

 


Zsákokkal, kesztyűkkel és kerti szerszámokkal felszerelkezve a szorgos kezek munkája nyomán tisztult, szépült a Zagyva gátja a Vadasparkig, a temető, a templomkert, az alsósoknak köszönhetően pedig az iskolához közeli kis utcák.
Az eldobott műanyag palackok, papírhulladék, a tavalyi avar és a száraz ágak zsákokba kerültek, a templomkertben pedig virágokat is ültettek. A legkisebbek az iskola udvarán lévő virágoskertet újították fel.

 



A gyerekek megjegyezték, milyen szép lett így az iskola környéke, szomszédsága, tágabb környezete is, és ha erre járnak, mindig jóleső érzéssel gondolnak a vidáman töltött délutánra.

Bolygónkat ajándékba kaptuk Istentől, majd örökül őseinktől arra az időre, míg földi létünk tart. Fontos, hogy a gyerekek is értsék és érezzék, hogy magunk és az utókor számára vigyáznunk kell mindarra, ami az Élet.