Teremtésvédelmi nap Karcagon

 

 

 

 

Ternyák Csaba egri érsek Egyházmegyei Teremtésvédelmi Nappá nyilvánította március 25-ét, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepét.  A főpásztor felhívásához a karcagi Györffy István Katolikus Általános is csatlakozott. Takarítási, udvarrendezési és szemétszedési akciót kezdeményezett a tanulók, pedagógusok és szülők körében.

A szombati napra meghirdetett önkéntes programon az alsó tagozatos tanulók a tanítókkal és szüleikkel a Kossuth téri iskolaudvar tavaszi nagytakarítását végezték.

Az egyik legifjabb osztályközösség, az anyukák és apukák segítségével a Városudvarban konyhakert kialakításán fáradozott.

 

 

A felső tagozatos diákok kerékpárra pattanva a Zádor-híd és környékének megtisztítását tűzték ki célul, mely természetvédelmi terület és egyben Karcag város kultúrtörténeti értéke is.

 

 

Az összefogás erejében bízva, a környezetvédelmi nap Ferenc pápa Laudato si' (Áldott légy) kezdetű enciklikája szellemében szerveződött, mely írás közös otthonunk, az Isten által teremtett világ gondozásáról szól. Az enciklika tartalmával a tanulók a programot megelőző napokban osztályfőnökeik segítségével ismerkedtek meg.

A szervezők a környezetünkért végzett önzetlen munkát, a programban közreműködő több mint 80 önkéntes györffys tanulónak, pedagógusnak és szülőnek.