Teremtésvédelmi nap Sárospatakon

 

 

A sárospataki a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola Teremtésvédelmi napon végzett tevékenységéről Stumpfné E. Mária tájékoztatott:

"Iskolánkban osztályfőnöki, biológia és hittanórákon beszélgettünk az Isten által teremtett világ védelméről; valamint arról, hogy Isten eszközeként mindnyájunknak együtt kell működnünk a teremtés gondozásában. A teremtésvédelemi napot közös imádsággal és előadásokkal indítottuk, majd az intézményünk udvarán található fákat körbeállva imádkoztunk Isten teremtményiért, és elénekeltük Assisi Szent Ferenc Naphimnuszát.

 

Intézményünk munkavédelmi felelőse eligazítást tartott a városba induló tanulóknak, tanároknak, önkénteseknek a helyes és biztonságos közlekedésről a szemétgyűjtés kijelölt helyének munkamenetéről, technikai lebonyolításáról.

 

 

A délután folyamán a Római Katolikus temetőben környeztrendező munkát végeztünk. Az avar és a száraz ágak összegyűjtésénél a szorgos munka és a napsütés mellett jó hangulat alakult ki. A továbbiakban is tervezzük a segítségnyújtást egy –egy osztállyal, az évszakoknak megfelelően."