Több mint 600 milliós fejlesztés indul az Andrássyban

 

Új, kétszintes tornaterem épül a megnövekedett létszámú Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnáziumban, emellett egy közösségfejlesztő programra is nyert forrást az intézmény. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették.

 

Rozmán Éva, az iskola igazgatója köszöntőjében kiemelte: az intézmény jó eredményeket ér el, az ország katolikus középiskoláinak rangsorában a harmadik helyet foglalja el. Hozzátette: a 21. század iskolájában szükséges a megfelelő környezet kialakítása. Pályázati támogatással egy korszerű, kétszintes tornatermet építenek, mely minden igénynek megfelel.

A  637 milliós beruházás mérföldkövet jelent az iskola életében, s nagyon fontos az a pályázat is, melynek segítségével közösségeket formálhatnak, mintegy 3 éven keresztül. Az intézményben fejlesztik még a természettudományos és az informatikai eszközparkot.

 

Schanda Tamás államtitkár a tájékoztatón elmondta: Heves megye fejlesztéseinek összege meghaladja a 26 milliárd forintot az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program kapcsán.

Habis László, Eger polgármestere úgy fogalmazott: korábban a város működtette az intézményt, s jó döntésnek bizonyult, hogy a főegyházmegye fenntartásába adta az önkormányzat. A most induló beruházások  pedig az egész közösség számára értéket teremtenek. A fejlesztés a város értékeit is gyarapítja, hiszen az oktatásra fordított pénz az egyik legjobb befektetés.

 

 

Ficzek László, az Egri Főegyházmegye helynöke, Érseki irodaigazgató köszönetét fejezte ki a kormányzatnak a jelentős támogatásért. Kiemelte: a fejlesztés segíti az értékteremtő munkát, hiszen a sport, a játék élményt ad és közösséget épít, s ez azért lényeges, mert a nemzet jövője szempontjából az egyik legfontosabb terület az oktatás.