Tűzifa adomány Kálban

Tűzifa-adományozó akciót szervezett a káli egyházközség.  A kezdeményezés helyi összefogás eredménye.

"Ebben a szokatlanul hideg, havas időjárásban különösen nagy figyelmet kell fordítani azokra a rászorulókra, akik sokszor önhibájukon kívül nem tudják biztosítani családjuk melegét. Ezért az egyházközség úgy döntött, hogy saját fa-készletéből, illetve helyi vállalkozók felajánlásából, valamint az önkormányzat közreműködésével, akik a teherautót biztosították, négy rászoruló család számára körülbelül 70-80 mázsa fát osztunk szét, amivel hozzájárulunk a téli fűtés költségeihez. Hiszen tudjuk jól, hogy szegények, rászorulók nem csak a messzi vidékeken, hanem a mi közvetlen környezetünkben is vannak" - foglalta össze az akció lényegét Artner Péter, káli plébános.

Az adományozottak nagyon hálásak az ajándék fáért, amellyel a következő időszakban biztosítottá válik számukra a meleg otthon:

"Ez egy nagy segítség. Elsősorban nagyon szépen megköszönöm az atyának, hogy ilyen segítséget nyújtott, mivel közmunkásként dolgozom. Havi 52eFt-ból nem telik rá, talán meg is fagynánk, ha az atya nem segítene."  mondta el Csuha Dezső, helyi lakos.

Az akcióban a Káli Roma Nemzetiségi Önkormányzat is részt vett. Kökény Attila elnök úgy fogalmazott: "Szerencse hogy ilyen atya van Kálban, a romákat, és a nem romákat is segíti. Egymás között a segítség oda-vissza működik, nagyon jól megvagyunk."

A tűzifát főként olyan családok között osztották szét, akik egész évben nagy segítségérére vannak az egyházközségnek, fizikai munkával vagy egyéb segítségnyújtással.