Új próbateremben a fiúkórus

 

A hetedik tanévét kezdő Érseki Fiúkórus állandó termet kapott próbáihoz a Szent Imre Katolikus Általános Iskola Kossuth utcai épületében, Egerben. A kórus tagjai előtt a kórusvezető és a szülők titokban tartották a költözést, a nagy napot megelőző időszakban közösen takarították, csinosították a termet. 

 

 

"Összegyűltünk itt egy délutáni örömünnepre szülőkkel, testvérekkel, hogy megünnepeljük azt, hogy a kórus életében végre elérkezett ez is: hogy legyen egy saját termünk, ahol a közösség összegyűlhet, saját kottáink, saját ruháink, saját emlékeink között. Nagyon-nagyon köszönjük ezt a lehetőséget, Valkó Viktor igazgató úrnak, aki az elmúlt években otthont adott a Szent Imre Általános Iskola Deák Ferenc úti épületében a próbáknak. Viszont hely híján nem volt állandó próbatermünk, így a próbáinkat egy adott tanteremben tartottuk meg. Ettől is olyan óriási előrelépés ez, hiszen az állandóság nagyon jót fog tenni a kórusnak is, és a gyerekeknek is"- fogalmazott Schmiedmeiszter Szilvia, kórusvezető.

 

 

A kóristák - stílusosan - egy dallal köszöntötték új helyüket, azután már csak az önfeledt sütizés maradt. 

Az Egri Érseki Fiúkórus várja mindazon 12-16 év közöttiek jelentkezését, akik szívesen csatlakoznának hozzájuk. Érdeklődni a kórus weboldalán található elérhetőségeken lehet: http://www.egerfiukorus.hu/?page=kapcsolat

Minden kedden és csütörtökön 16-18 óra között próbalátogatásra is lehetőség van.