Újabb zarándoklat a Mária úton

(A képre kattintva galéria nyílik!)

"A gyermeket várókért könyörgünk hozzád: a fiatal házaspárokért, akiknek nagy vágya, hozzád kiáltó kérése a gyermek, a gyermekekért, akik hatalmas örömmel fogadnának egy testvért, a nagyszülőkért, akiknek az unokák bearanyoznák az életüket, a szülőkért, akik egy gyermek örökbefogadására készülnek.
Adj gyermekáldást a gyermeket váróknak!" - imádkoztunk Székely János szombathelyi megyéspüspök szavaival  a feszületeknél, ahol megálltunk imára, rövid evangéliumi szakaszokra.

Az évről évre megrendezett "1úton" zarándoklat Bogács-Eger közötti szakaszát tizenöt, a Bogács-Kács közötti szakaszt pedig öt zarándok tette meg.

A találkozó Bogácson a Szent Márton templomnál volt. Az egész utat énekelve, rózsafüzért imádkozva tettük meg Farkas Emese és Zsák Terézia vezetésével. A zarándoklat az egri Minorita templomban szentmisével zárult.

Áldott együttlét volt, a tűző napsütés okozta nehézségeket is felajánlottuk azokért, akik a mienknél jóval több fáradozást, időnként meg nem értést vállalnak a születendő gyermekükért.

"Szent Anna, oltalmazd a gyermeket várókat!"

Kép és szöveg Fodorné Hámori Ágnes