Zene mindenkinek Mezőnyárádon és Tardon

 

"A Mezőnyárádi Római Katolikus Plébánia és a Boldog Sándor István Katolikus Iskola vendége volt 2017. szeptember 15-én Kiss Márton zongoraművész. A fiatal tehetség zenei missziója, hogy az ország minden településére elvigye a komolyzenét gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt. Ebben a karitatív küldetésben az is segíti, hogy bekerült a La femme 50 tehetséges magyar fiatal mentorprogramjába.

 

 

Koradélután az iskola diákjai, nevelői, az érdeklődő szülők, nagyszülők hallgathattak bele a komolyzene ismertebb műveibe a klasszikától egészen a filmzenékig. Az interaktív előadás a legkisebbeket is elvarázsolta, Kiss Márton személyisége mindenki számára valóban közelebb hozta a komolyzenét, élővé tette a muzsikát.

 

 

Az esti órákban a tardi plébánia fogadta a művészt. Ezen a templomi koncerten már hosszabb, komolyabb hangvételű művek is elhangzottak Bachtól egészen Lisztig. A hallgatóság közt volt kiművelt fülű koncertlátogató, zenetanár is, és akadt, aki egy átdolgozott, átimádkozott élet végén most először hallott élőben zongorajátékot. Megható volt látni, ahogy megköszönte az élményt, és megerősített mindannyiunkat abban, hogy a zene más dimenziókba képes emelni a lelket.

 

 

 

Kiss Márton zongoraművész Zene mindenkinek koncertsorozatát jó szívvel ajánljuk mindenkinek, iskoláknak, plébániáknak. (martonkiss.hu/zene-mindenkinek/)"

 

 

Szelei Katinka