18. alkalommal rendezik meg a kerékpáros és motoros zarándoklatot Ecséden

 
Idén is lesz Motoros Búcsú - Kerékpáros és motoros zarándoklat Ecséden, a  Szentkút-völgye Boldogasszony kápolnánál, ahol 2024. május 24-25-én, már 18. alkalommal tartják meg a rendezvényt.
 
Idén is a Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány, mint kezdeményező és partnereik szervezik az eseményt: az Ecsédi Motoros Egyesület, a MOTaMOT - MOTOROSOK a MOTOROSOKÉRT Közhasznú Alapítvány, a Szkíta Motoros Egyesület, a Felvidéki Motoros Barátok és a Hunyadi Rend tagjai és a MotorkerékPálosok közössége.
 
Lassan két évtizede érkeznek motoros zarándokok eme szenthelyen található kápolnához, hogy lelkileg feltöltődve, áldással kezdjék általában a motoros szezont. A rendezvény során most is lesznek előadások, lelkiségi és kulturális programok, hagyományőrző és sport bemutatók (Bán Mór író, Bodnár Balázs illusztrátor, Csórics Balázs színész, Kacus helyi Néptánc Egyesület, TKD Spirit Egyesület), és a hagyománynak megfelelően áldásban is részesülnek az érkező motoros-zarándokok. A búcsúi szentmisét Varga József plébániai kormányzó celebrálja és ad áldást a résztevőknek.
 
Fontos tudnivalók:
 
- A kétnapos rendezvény szabadtéri programokkal vár minden kedves érdeklődőt, ahol is a programok ideje alatt büfé működik.
- Sátorozásra van lehetőség a Boldogasszony kápolna melletti tisztáson a szenthelyre vonatkozó szabályok maradéktalan betartásával. Aki a közeli szálláson szeretne megszállni, annak erre is van lehetősége.
- Megkérünk minden jó szándékú zarándokot, motorost és érdeklődő látogatót, hogy ügyelve a rendre és a rendezvény folyamatosságára, időben érkezzenek a szentmisére, hogy ne a liturgia alatt kelljen elrendezni a motorokat, megzavarva a szentmisét és a jelenlévőket! 
- Ebben az évben is teljes búcsút nyerhet mindaz, aki ezen a napon a gyónáshoz járul és szent áldozáson részt vesz!
 
A rendezők a program változtatásának jogát fenntartják!
 
A "Jó példával élni két keréken!" mottó jegyében a szervezők mindenkit szeretettel hívnak és várnak!