A robotika bajnokai a jászapáti diákok

jap robotokkal

Iskolánk felkérést kapott, hogy 2024-ben is csatlakozzanak a Yettel-Prosuli által megszervezett Robotika versenyére, ez a verseny mára kinőtte magát a nemzetközi Robotex verseny magyarországi selejtezőjévé, a nyertes csapatok kijuthatnak a talinni Robotex versenyre. A Yettel már 3. éve rendezi meg robotika versenyét, iskolánk tavaly csatlakozott először és nyertünk is egy Lego Spike Prime robotika szettet, amivel  részt tudtunk venni tavaly márciusban a versenyen és utána támogattak bennünket, hogy kijutottunk a nagyváradi versenyre, és a középmezőnyben végeztünk, illetve ezzel a készlettel számos versenyt sierült már megnyernünk.

Idén a Jászapáti Szent Imre Katolikus Általános Iskola csapata nyerte a robotika szettet, amivel ezt az iskolát is be tudta Fülöpné Kovács Krisztina kapcsolni a Prosuli hálózatba. A Jászapáti Gróf Széchényi Katolikus Általános Iskola és Gimnázium két csapattal képviselhette magát:

jap csapat

-általános iskolai kategória: Fülöp Gergely, Forgács Benedek Flórián

-középiskolás kategória: Mihályi Ábel Mihály, Sulcz Martin

A versenyre 47 csapatot neveztek az iskolák, az általános iskolai kategóriában a jászapáti Szent Imre Katolikus Általános Iskola I. helyezést ért el, ezzel kvalifikációt szereztünk a nemzetközi talinni Robotex versenyre. A középiskolás csapatunk is remekül helyt állt.

ja 1 hely

A Szent Imre Általános Iskola csapata: Béres Bence, Budai István Leonídász pedig megszerezte a 3. helyezést.

Nagyon is köszönjük robotika csapatunk nevében mindenki támogatását!

A versenyről kis videóanyagot is készítettek a diákok:

Farkasné Besenyei Mária igazgató

 

beküldött hír