A templom felújítását ünnepelték Tiszaroffon

01

Tiszaroff híveivel együtt ünnepelt 2023. október 7-én Ternyák Csaba egri érsek, abból az alkalomból, hogy elkészült a Szent József, a munkás tiszteletére szentelt templom felújítása, s megáldotta az épületet.

05

A főpásztor szentbeszédében elmondta: Szent István királynak köszönhetjük, hogy a magyarság hagyományosan nagy tisztelője a Szűzanyának. Szent királyunkat volt az első, aki a Boldogságos Szűz Máriának felajánlotta országát és nemzetét.

04

A Szentleckében az áll, „amikor elérkezett az idők teljessége, Isten elküldte Fiát”, mi innen kezdjük az idő számítását, míg más kultúrák másképp számolnak. Jézus Krisztus születése megmentett bennünket, megszabadított bűneinktől, s lehetőséget ad, hogy új életet kezdjünk, az egyház is erre hív bennünket, s ebben teljesen egyek vagyunk, katolikusok, reformátusok.

06

Isten szent lelke által már az Istenre úgy tekintünk, mint ahogy egy gyermek tekint az édesapjára, szeretettel, bizalommal. Jézus is bensőséges hangon szólítja meg az Istent, s így tanította meg imádkozni tanítványait. S Isten örökösei is vagyunk ezáltal, ránkbízta a világot. A főpásztor a teremtésvédelem fontosságáról szólva elmondta: meg kell becsülnünk világunkat, s meg kell változtatnunk mentalitásunkat. Ternyák érsek a pápalátogatás mottóját idézve - Krisztus a jövő – rámutatott: a feltámadásba vetett hit, az örök élet reménye összeköti a hívő embereket. 

07 

Ez kapaszkodót is ad nekünk, a szentségek formájában. Minden szentmisében megtörténik a csoda, amikor a pap kezébe veszi az ostyát, az egyszerű kenyeret, mert Krisztus testével táplálkozva és Krisztus vérével táplálkozva megújítjuk az életünket. Legyünk hálásak az Istennek, hogy ennyire szeret bennünket és ápoljuk az örömet az életünkben – buzdított a főpásztor.

Bérczessy András

kép: Szent István Televízió – Federics Róbert