Egyetemi évzárás: eredményes esztendő volt a 2023-as

Tartalmas, sikerekben bővelkedő időszakot hagyunk magunk mögött: az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem több területen is kiemelkedő eredményt ért el – hangzott el az egyetemi évzáró ünnepségen a Hotel Egerben. A rendezvényen számos kollégánk vehetett át intézményi és kari elismeréseket, díjakat.

Nemcsak mozgalmas, hanem eredményekben gazdag is volt az elmúlt esztendő, van miért örülnünk, és hálát adnunk – fogalmazott köszöntőjében az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem rektora. Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona emlékeztetett: a kiemelkedően sikeres felvételi időszakot követően 2023-ban mintegy 8000 főre nőtt az intézmény hallgatói létszáma. Elindult a kántor alapszak, a művészeti instruktor mesterszak, a MAB pedig akkreditálta a biológus és a mentálhigiénés közösség és kapcsolatépítő mesterszakokat – sorolta, hozzátéve: a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézettel közösen dolgozta ki egyetemünk a gondoskodáspolitika szakirányú továbbképzést.
A rektor elmondta: óriásit lépett előre az egyetem a nemzetköziesítés területén, és minőségi változás történt az intézményi partnerkapcsolatokban. Kiemelte: 2023-ban 64 együttműködés megállapodást kötött az EKKE. 

Pajtókné Tari Ilona

Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona külön szólt az egyetemi szőlőbirtok arculatának és brandjének megújulásáról, ismertetve, hogy az Academia borai a Studium, a Klasszikus és a Superior borcsaládokon belül jutnak el a fogyasztókhoz. Szavai szerint kommunikáció tekintetében is nyitottabbá vált az intézmény: az egyetemi Facebook-oldal követőinek száma egy év alatt másfélszeresére nőtt. Kiemelte: megújult az idén 20 éves születésnapját ünneplő Líceum Televízió arculata és stúdiója is
Szólt arról is, hogy az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem is felkerült a QS felsőoktatási intézményeket értékelő nemzetközi rangsorának európai listájára, ezzel egyetemünk bekerült Európa legjobb egyetemei közé.
Emlékeztetett: idén fejeződött be az a 1,5 milliárdos projekt, amely révén hat egyetemi épület energiahatékonysága vált jobb hatásfokúvá, s 2023-ban a fenntartói forrásból megvalósított épületfelújítások értéke meghaladja a fél milliárd forintot. 

évzáró vacsora évzáró vacsora mentés testület
évzáró vacsora Geml József Hadnagy József

Felidézte azt is, hogy az egyetem negyedik alkalommal nyerte el a Családbarát munkahely címet. Kiemelte: hálát adunk azért, hogy az esztendő során előre léptünk a katolikus egyetemmé válás útján is. 
– Büszkék vagyunk arra, hogy az ágazatirányító minisztérium által mért indikátorok alapján teljesítményünk az idei évben is a tavalyihoz hasonló eredmént hozott. Ez a teljesítmény hozzávetőlegesen 2 milliárd forint többlettámogatást jelent az egyetem számára – húzta alá.

Csáfor Hajnalka Szűts Zoltán

Díjak és elismerések az egyetemi évzárón
Az egyetem évzáró közösségi ünnepén a rektor a Szenátus döntése alapján egyetemi díjakat, elismeréseket adott át kollégáinknak.

Eszterházy Károly Emlékérmet vehetett át
Bereczki Lászlóné, a Tanulmányi és Oktatásszervezési Osztály ügyintézője,
Bók Tamás, a Líceum Televízió csoportvezetője,
Borbás-Molnár Anita, a Nemzetközi Stratégiai és Kapcsolatfejlesztési Osztály mobilitás koordinátora,
Prof. Dr. Csuzdi Csaba, a Biológia Intézet egyetemi tanára,
Dr. Jászi Éva, a Tanulásban Akadályozottak Pedagógiája és Inkluzív Nevelés Tanszék tanszékvezetője,
Dr. Molnár Marietta, a Gyermeknevelési Tanszék tanszékvezetője,
Magi Magdolna, a Tittel Pál Könyvtár könyvtári koordinátora,
Majorosné Kovács Györgyi, az Idegennyelvi Képző és Szolgáltató Központ osztályvezetője,
Molnár Szabolcs, a Zenei Intézet mesteroktatója,
Pacsuta István, a Szociálpedagógia Tanszék adjunktusa,
Sehovics Éva, a Bölcsészettudományi és Művészeti Kar Dékán Hivatal kari ügyintézője,
Tuza-Eged Nárcisz, a Kutatási és Fejlesztési Központ titkárságvezetője.

Bereczki Lászlóné Bók Tamás
Borbás-MolnárAnita Csuzdi Csaba
Jászi Éva Molnár Marietta

 

Magi Magdolna Majorosné Kovács Györgyi
Molnár Sándor Pacsuta István
Sehovics Éva Tuza-Eged Nárcisz

Egyetemi Művészeti Díjat kapott
Balázs Péter, a Képzőművészeti és Művészetelméleti intézet egyetemi docense

Balázs Péter

Kari elismerést vehetettek át a következő munkatársak:

Bölcsészettudományi és Művészeti Kar
A BMK Papp István-díját vehette át Dr. Makai János, a Ókori, Középkori és Kora Újkori Történeti Tanszék tanszékvezető főiskolai tanára

Makai János

 Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar
A GTK Wekerle Sándor Nívódíját kapta a karon végzett kiemelkedő és példamutató munkájáért Dr. Bogárdi Tünde, a Társadalomismereti Tanszék adjunktusa.
A GTK Wekerle Sándor Nívódíját kapta Hócza Dánielné, a Gazdaságtudományi Intézet, Dékáni Hivatali ügyintézője.

Bogárdi Tünde
Hócza Dánielné

Informatikai Kar
Az IK Kiss Péter-díját vehette át Dr. Racsko Réka, a Humáninformatikai Tanszék tanszékvezető egyetemi docense.

Racsko Réka

Természettudományi Kar
A TTK Hell Miksa-díját vehette át prof. Dr. Bognár József, a Sporttudományi Intézet intézetigazgatója
A TTK „Tengercsepp-díját” Dr. Polgári Márta, a Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszék kutató professzora kapta meg.

Bognár József
Polgári Márta

 

Fotók: Nagy Adri