Gyökereink - mezőnyárádi iskolások hittantábora

"Ebben a tanévben is lehetőségünk volt az EKCP-KP-1-2023/2-000148 pályázat keretében megvalósítani tematikus hittantáborunkat a Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskolában.

Az úticélunk Mezőkövesd-Zsóry volt. A nemrég lezárult tanév mottójából kiindulva jutottunk el a magvető példabeszédhez, mely idei táborunk szentírási igehelyét adta: „A jó földbe hulló szemek azok, akik tiszta és jó szívvel hallgatják a tanítást, meg is tartják és kitartásukkal gyümölcsöt teremnek.” (Lk8,15). A három nap három irányba indultunk el.

Első nap magyarságunk, néphagyományaink kutattuk.

A Hadas városrészt látogattuk meg Mezőkövesden, a fazekasműhelyet, a Szent László templomot, majd mézeskalácsot díszítettünk Pető Annával. Tóth Éva, a Matyó Néptáncegyüttes tagja készült egy interaktív előadással a matyó kultúráról. Énekeltünk, táncoltunk is. A délutáni sorversenyt, kézműves foglalkozást már a szálláshelyen tartottuk.

Vendégünk volt Lipcsák János atya és igazgató asszony is. A napot közös énekléssel, hálaadással és imádsággal zártuk. Másnap a gyerekek önértékelésének fejlesztése, közösségi tudatának erősítése volt minden kapott feladat, játék célja. Rendeztünk egy házi Ki-Mit-Tudot is, ahol mindenki megmutathatta, miben jó, mit szeret. Volt viccmesélés, éneklés, tánc, versmondás és még furulyamuzsika is. Délután a nagy meleg elől a Zsóry fürdőben leltünk enyhülést.

A közös vacsora után jött az elmaradhatatlan kincskereső játék.

Az esti ima után senkit sem kellett altatni. Záró napunk programblokkjának célja az istengyermekség megélése volt.

A gyerekek búcsúzóul mindenki számára írtak egy-egy kedves gondolatot. A tábort Te Deum szentmisével zártuk. Jó volt megtapasztalni, ahogy -többnyire kezdő- táborozó gyerekeink helytállnak, figyelmesek és lelkesek. Köszönjük a Nyárádi Ifjúságért Közalapítványnak a támogatást, az Önkormányzatnak a szállításában nyújtott segítséget."

- beküldött hír / Szelei Katinka -