Hevesi régiós lelkinap

Bucsu3

(A képre kattintva galéria nyílik!)

2023. december 7-9. között került megrendezésre a Kápolnai Búcsúi Napok rendezvény-sorozata.

Detk2

December 7-én, csütörtökön 17 órától a detki templom Szeplőtelen Fogantatás kisbúcsúját ünnepeltük, majd a plébánián a képviselőtestület tagjainak és segítőinknek volt szeretetvendégség.

06

December 8-án, pénteken 16.30 órától a Hevesi Ifjúsági Régió Lelki napja első alkalommal került megrendezésre a kápolnai templomban. A programra a füzesabonyi, a tenki katolikus iskola diákjai, és nagyúti fiatalok is érkeztek kísérőikkel együtt, valamint Ft. Varga Pál besenyőtelki esperes, plébános és Ft. Papler Pál füzesabonyi plébános, hevesi régiófelelős. Papler Pali atya köszöntötte a megjelenteket, majd kezdetét vette a Kápolnai Tarnavölgye Általános Iskola, valamint a LírArt Alapfokú Művészeti Iskola kis zenészeinek templomi koncertje, és a közösen elvégzett zsolozsma, az Esti dicséret imádsága, amelyet Gönye Martin besenyőtelki kántor kísért orgonajátékával. Kakuk Ferenc plébános mondott köszönetet Vámosi László igazgató úrnak, és Báder Johnnynak, a zeneiskola tanárának a felkészítésért, valamint minden kicsi és nagy gyermeknek a részvételértt és kitartó áldozatos munkájukért! Egy felemelő, szívet melengető, nem mindennapi "koncertnek" lehettünk részesei! Köszönjük mindenkinek, aki jelenlétével, munkájával hozzátett ahhoz, hogy a kápolnai gyerekek ismételten megmutathassák tehetségüket. Reméljük, hogy sokat hallhatjuk még őket! Az este jó hangulatú szeretetvendégséggel ért véget a plébánián.

Bucsu1

December 9-én, szombaton 10.30 órakor Ft. Szabó József ezüstmisés kanonok, Miskolc diósgyőri plébános mutatta be templomunk búcsúi szentmiséjét, amelyen koncelebrált Dr. Csizmadia István főesperes, az egri bazilika plébánosa, valamint Koós Ede Eger lajosvárosi plébános, közreműködtek Adolfo Enrique Parra Molina és Muhari Máté diakónusok.

04

Ezúton is köszönetet mondunk a Kápolnai Búcsúi Napok programjainak előkészítésében, lebonyolításában részvevők minden munkájáért, a detki és a kápolnai asszonyok sütemény felajánlásáért! Isten fizesse meg mindnyájuk nagylelkűségét!