Különleges könyvbemutató Egerben

Palota könyvbemutató

"Lourdes a megtérés és az Istennel való találkozás helye, ahol Mária alakjának tündöklésében Isten irgalmassága mutatkozik meg, ahol Isten szépsége megtapasztalhatóvá válik a forrás tiszta vize és a gyertyák világító fénye által.

Lourdes arra tanít, hogy a szeretet erősebb, mint a gonoszság. Mária azért jelent meg Lourdes-ban, hogy feltárja Isten emberek iránti szeretetének valóságát, hogy meg­mutassa annak útját, ahogyan az ember egyéni és közösségi élete megújulhat. Mária, Isten mosolya, az Irgalmasság Anyja a lourdes-i jelenések által kitárta előttünk az eget, és út­mutatást adott az Örök Haza felé vezető zarándokutunkon.

Szeretettel és jó szívvel ajánlom e könyvet mindazoknak, akik elzarándokolnak Lourdes-ba Máriához, reménységünk forrásához, hogy ott bátorítást, örömöt, biztonságot és békét merítsenek életük megpróbáló gondjainak föloldásához, nagylelkűen tudjanak válaszolni az Úrnak, s ezáltal Bernadett útján, Mária segítségével, Krisztus nyomába lépjenek." - e szavakkal méltatja Berta Tibor tábori püspök Koncz Attila könyvét, melyet az egri közönség is megismerhet hamarosan.

A kettős könybemutatón Kuzmányi István főszerkesztő fatimai könyve kerül az olvasók elé. E kiadványt Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök ajánlja:

"Fatimában magyarként is otthon érezhettük magunkat. Elég, ha a Magyar Keresztútra gondolunk, amely emigráció­ba kényszerült testvéreink adományaiból épült, vagy Kondor Lajos verbita szerzetes elévülhetetlen posztulátori szolgálatára a pásztor­gyermekek szenttéavatási eljárásában. Hála illeti őket mind­ezekért, de tudnunk kell, az otthont a Szűz­anya készíti számunka. Ő minden embernek otthont akar készíteni, hiszen kétezer éve szent Fiának adott igazi otthont, azóta pedig szívében mindenkinek, aki élete zarándok­útján szeretne hazatalálni Istenhez.

Mária igent mondott Istenre, az ő akaratára, s ezáltal lehe­tőséget adott nekünk, hogy új életünk legyen, olyan, mint amilyen neki volt: boldognak mondja őt minden nemzedék. Ott állt a kereszt alatt, ajándékba kapott egy tanítványt és vele mindannyiunkat, mi pedig ajándékba kaptuk őt mint égi Édesanyát.

Ismerve Kuzmányi Istvánnak, e könyv szerzőjének jó szolgálatát, szeretettel ajánlom az Olvasók figyelmébe ezt a zarándok­útikönyvet, bízva abban, hogy segítségünkre lesz, s Fatima titkán keresztül meghalljuk a Szűzanya hívását az imádságra, az engesztelésre, a folyamatos megtérésre."