Legyen öröm az iskolakezdés!

Tanévkezdési támogatási program a Karitásznál

 

A szünidő még tart, de néhány hét múlva becsengetnek, szükség lesz a tanszerekre. Az iskolakezdés minden évben nagy anyagi terhet jelent a gyermekes családoknak. A Katolikus Karitász évről évre ebben kíván segíteni, így indén is elindítja Magyarország legnagyobb iskolakezdési segélyprogramját.

A Katolikus Karitász idén már 13. alkalommal indította el a Legyen öröm az iskolakezdés! elnevezésű segélyprogramot, hogy minél több iskolás gyermeknek tegye könnyebbé a tanévkezdést. A szervezet célja, hogy országos összefogás során évről évre több gyermeknek segíthessenek az iskolakezdésben.

Az akció indításán Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója elmondta: „A Legyen öröm az iskolakezdés! című segélyprogramot a mai napon indítjuk el, hogy minél több iskolás gyermeknek tegye könnyebbé a tanévkezdést. Azt szeretnénk, hogy ebben az esztendőben 10.000 gyermek tudna részesülni az adományainkból. Kérjük, hogy ebben az összefogásban minél többen vegyenek részt, hogy Magyarország legnagyobb iskolakezdési akciójában, minél hatékonyabban tudjon segíteni a Katolikus Karitász.”

Az eseményen részt vett Sinkovicsné Máté Hortenzia, a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász igazgatója is, aki elmondta: „Önkénteseink személyesen ismerik a rászoruló családokat, folyamatosan kapcsolatban vannak velük és ez a garancia számunkra, hogy azok az adományok, amiket továbbítunk jó helyre kerüljenek és a leghatékonyabban kerüljenek felhasználásra. Azt gondolom, hogy mindannyian tudunk egy picit segíteni és ha nyitott szemmel, nyitott szívvel járunk és figyelünk a környezetünkben élőkre megtalálhatjuk annak a módját, hogy közvetlenül vagy akár közvetve segítsünk. Szeretnék arra buzdítani mindenkit, hogy tegyünk együtt azért, hogy ténylegesen mindannyink számára öröm legyen ez az iskolakezdés akár szülőről vagy akár gyermekről van szó.”

A Legyen öröm az iskolakezdés! című segélyprogram idén augusztus 4-től szeptember 17-ig tart. Az ebben az időszakban érkező hívásokat, adományokat az iskolás gyermekek támogatására fordítják. Az országos összefogás célja, hogy mintegy 10.000 gyermeket támogasson a tanévkezdésben a Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezete.

 

 

Hogyan lehet csatlakozni az összefogáshoz egyszerűen és gyorsan?

  • A 1356-os adományvonal hívásával (egy hívás 500,- forint támogatást jelent)
  • On-line adományozással a Karitász honlapján – www.karitasz.hu – keresztül
  • A Katolikus Karitász központi bankszámláján is várja az adományokat „iskolakezdés” megnevezéssel – Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008

A támogatások, tanszerek átadása augusztus végén és szeptember elején, az iskolakezdés első napjaiban lesznek. A Karitász az idei évben is szeretné támogatni, azokat, akik a háború elől menekülve Magyarországon telepedtek le. A Katolikus Karitász az Integrációs Központján keresztül 1000 menekült gyermek támogatását tűzte ki céljául.

Ahhoz, hogy minél több gyermekhez juthasson el ez a támogatás idén is, szükség van a jószándékú emberek támogatásira és felajánlásaira is. Erre az összefogásra hívja most a Karitász az embereket, hogy Magyarország legnagyobb iskolakezdési akciójának keretében mintegy 10.000 gyermeknek segíthessenek.