Lelkinap a miskolci ifjúsági régióban

ifjusagi_lelkinap_diosgyori_katolikus_templom_ 231125_hcs-13

2023. november 25-én, Krisztus Király ünnepének előestéjén "A reménységben örvendezzetek" (Róm 12,12) mottóval került megrendezésre az idei Ifjúsági Lelkinap Miskolcon, a diósgyőri római katolikus templomban. Az estét Marosi Balázs káplán nyitotta meg köszöntőjével, bevezető gondolataival, majd hárman tettek tanúságot arról, hogyan formálja Isten az életüket, hogyan van jelen mindennapjaikban.

ifjusagi_lelkinap_diosgyori_katolikus_templom_ 231125_hcs-26

"A tanúságtételek után csendes, személyes ima következett, amiben Isten elé vihettük kéréseinket, és lehetőségünk volt a szentgyónásra is. Ezután elkezdődött a Szentmise, melyben Orosz István atya fiatalos és lendületes tanítását hallhattuk arról, hogy mennyire fontos Krisztus jelenléte az életünkben. Az este további részében Szentségimádáson vehettünk részt, amely alatt közbenjáró imában is részesülhettünk.

ifjusagi_lelkinap_diosgyori_katolikus_templom_ 231125_hcs-12

Az esemény alatt a zenei szolgálatot a Jubilate Deo énekegyüttes biztosította számunkra. Az este zárásaként a plébánián agapén beszélgethettünk, ismerkedhettünk egymással. Azt gondolom, mindannyiunk számára méltó lezárása volt ez az egyházi évnek és az esemény által gazdagodva, lelkiekben feltöltődve kezdhetjük meg az adventi időszakot" - állt Kovács Letícia személyes hangvételű beszámolójában.

Fotók: Horváth Csongor