Nagyboldogasszony-napi búcsú és egyházközségi találkozó Szentkút-völgyében

Vasárnapi, augusztus 13-án tartották a Nagyboldogasszony-napi búcsút és az egyházközségek közös zarándoklatát Szentkút-völgyében.

szentkútvölgye1

Nagy örömünkre szolgál, hogy a közeli települések egyházközségi hívei ellátogattak a Szentkút-völgye Boldogasszony kápolnához a búcsúra. A közös találkozás öröme egyben a hitünk tanúságtétele is, amelyre ma a világnak, hívő közösségeinknek nagy szüksége van. Az ünnepi esemény a Szent István király ereklyéjének kihelyezésével és a Mária köszöntővel kezdődött a helyi kántorok előadásában.

szentkútvölgye2

Majd ezt követte az ünnepi szentmise, melyet Varga József plébániai kormányzó mutatott be nagyszámú asszisztenciával és Somodi János nyugalmazott kanonok úrral. A szentmise szándékai mellett a békéért és a magyar nemzetért ajánlotta fel az atya, homíliájában kiemelte, hogy mindannyian Máriától tanulni jöttünk most ide a Szentkút-völgye Boldogasszony kápolnához, tanulni alázatot és szeretetet.

szentkútvölgye3

A megjelenő hívő zarándokok és közösségek, valamint a megjelent érintett családok nagy örömére a szentmise keretében kereszteltek meg három gyermeket.  A Nagyboldogasszony-napi búcsú hagyományos módon körmenettel zárult. Köszönet mindenkinek a szolgálataiért és a jelenlétéért!

Csontos Péter

beküldött hír