Sikeres véradás

Kereken 50 önzetlen segítő jelentkezett a Szent István Rádió és Televízió kezdeményezésére tartott véradásra 2021. szeptember 27-én. Az eseménynek hagyományosan az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont adott otthont. Mint ismert, az emberi vér pótolhatatlan a gyógyászatban, folyamatosan szükség van arra, hogy a készlet megfelelő szinten legyen. Ez mind a műtétek, mind a vérkészítmények szempontjából nagyon fontos. A véradás egyúttal a donor egészségi állapotáról is képet ad, alapos orvosi vizsgálat előzi meg minden esetben. A szerkesztőség idén hatodik alkalommal szólította meg a véradókat, akik között minden alkalommal szép számmal vannak egyházi személyek, dolgozók.

Szabó József, az Egri Érseki Papnevelő Intézet spirituálisa úgy fogalmazott: Jézus Krisztus vérét adta értünk, így a vér szimbolikusan az élet adását jelenti. A véradó nem tudja, hogy ki kapja a vérét, de hiszi azt, hogy embereken tud segíteni – tette hozzá a lelkipásztor.

A program a Területi Vérellátó és a Magyar Vöröskereszt helyi szervezete közreműködésével jött létre, az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont támogatásával.